Van het aandeel Inpost de dividendagenda / kalender, de winst per aandeel en de payoutratio. Tevena de bedrijfs agenda en het laatste dividendnieuws
Het Poolse e-commercebedrijf InPost heeft in Polen een netwerk van zogeheten Automated Parcel Machines (APM's). Dat zijn een soort kluisjes waar pakketjes afgeleverd kunnen worden, die mensen vervolgens kunnen ophalen. Die kluisjes staan veelal bij supermarkten, tankstations, openbaar vervoerhubs en parkeerplaatsen. Ook levert de onderneming andere bezorgdiensten aan webwinkels. Buiten Polen is InPost al actief in het Verenigd Koninkrijk en Italië met APM's. De handel in het aandeel op het Damrak staat gepland op 27 januari. De inschrijving staat alleen open voor Institutionele beleggers.
Ex-dividend | InPost
NNB
Dividendnieuws | InPost 
Update 27 januari 2021 : De introductieprijs van het aandeel bedraagt 16 euro. De beurswaarde van InPost komt daarmee uit op 8 miljard euro. 
Update 25 januari 2021 : InPost heeft de inschrijftermijn voor zijn beursgang ingekort. Naar eigen zege vanwege grote interesse. De inschrijftermijn eindigt nu op 26 januari om drie uur. Op 27 januari moet het aandeel voor het eerst verhandelbaar zijn.
Eerder meldde InPost al de aandelen voor 14 tot 16 euro per stuk naar de beurs te brengen, waarmee de beurswaarde van het Poolse e-commercebedrijf naar verwachting uitkomt op 7 tot 8 miljard euro.
Update 21 januari 2021 :  InPost heeft de indicatieve prijsvork voor zijn aanstaande IPO op Beursplein 5 vastgesteld op 14 tot 16 euro per aandeel. Dit maakte de Poolse onderneming donderdag voorbeurs bekend. Met die prijsvork komt de marktkapitalisatie van InPost op 7 tot 8 miljard euro uit. InPost kondigde op 13 januari de ambities voor een beursnotering.......      Lees verder >>>
Agenda | InPost
27 januari 2021 Eerste notering Euronext Amsterdam. 
Dividendbeleid | InPost 
Van de operationele kasstroom blijft dit jaar na reguliere investeringen vermoedelijk niet veel over. Eind 2019 had InPost een nettoschuld van ruim twee maal het operationele resultaat. Volgens het management lag die ratio in het net afgesloten boekjaar op 2,4. Op termijn moet de schuldpositie weer worden afgebouwd tot ongeveer twee maal het bedrijfsresultaat. Voor dividend lijkt dan ook voorlopig geen plaats ingeruimd.
 WPA - Dividend | InPost
Update n.a.v. eerste beursnotering d.d. 27 januari 2021: De introductie koers bedraagt € 16,-, waarmee de beurswaarde op 8 miljard euro uitkomt. Inpost maakt in Polen een imposante groei door. In de eerste 9 mnd van 2020 verdubbelde de omzet tot ruim € 350 miljoen en ging de Ebitda bijna 2 keer over de kop tot € 140 miljoen. Dit is vooral te danken aan schaaleffecten, maar de coronapandemie heeft de groei nog eens flink versneld. In Polen loopt momenteel 35% van de online-bestellingen via APM’s, tegen nog maar 10% in 2015.
Over heel 2020 komt de k/w - uitgaande van de introductieprijs - boven de 100 uit en voor 2021 ligt de k/w rond de 80. 
Het Poolse e-commercebedrijf InPost heeft in Polen een netwerk van zogeheten Automated Parcel Machines. Van dit aandeel het laatste dividendnieuws, de dividendagenda en de winst per aandeel (WPA) en de payout ratio.