SPAREN VERGELIJKEN
titel: Sparen vergelijken | spaarrekening met de hoogste spaarrente
omschrijving: Hoogste Spaarrente ? | Vergelijk spaarrekeningen en kies voor de hoogste rente en beste voorwaarden. Open direct online de spaarrekening van je keuze.
Onze dienstverlening
Je kunt bij ons spaarrekeningen vergelijken. Heb je een keuze gemaakt dan kun je via onze website doorklikken naar de website van de aanbieder. Daar vind je aanvullende informatie over de spaarrekening en kan je eventueel een rekening openen.
Hoe wordt dividendinfo.nl beloond voor haar dienstverlening ?
Op dividendinfo.nl kun je gratis financiële producten vergelijken. Dividendinfo.nl  ontvangt pas provisie of een vaste vergoeding van een aanbieder als jij via ons doorklikt naar de website van de aanbieder en daar een rekening opent. De precieze provisie / vergoeding kan verschillen per product en per aanbieder.  
In ons overzicht hebben wij er voor gekozen spaarrekeningen te vergelijken waarbij je geld minimaal 1 maand vaststaat. Sparen waarbij je geld gedurende een periode vaststaat wordt ook wel depositosparen genoemd.
Voor de financiële vergelijkers wil dividendinfo.nl nog benadrukken dat naast de algemene disclaimer het volgende van toepassing is:
  • Dividendinfo.nl  is geen financieel adviseur. Wij delen informatie, maar er is geen sprake van het geven van advies en/of het doen van een aanbeveling. Wilt u wel een financieel advies en/of een financiële aanbeveling, neem dan contact op met een gecertificeerd financieel planner of andere specialist.
  • Dividendinfo.nl is in haar oordeel niet onafhankelijk. Van o.a. de volgende financiële instellingen wordt een provisie ontvangen: Binck bank, Alex, Rabobank en ABN AMRO. De provisie wordt bijna altijd bepaald op basis van een vergoeding per nieuwe klant.
  • Dividendnfo.nl staat niet in voor de juistheid van de verstrekte gegevens. Lees altijd eerst de voorwaarden door voordat u een financieel product koopt / afsluit. Lees altijd eerst de financiële bijsluiter. Financiële producten dienen met zorg te worden gebruikt.
  • Het ontvangen en afhandelen van aanvragen wordt verzorgd door de diverse banken en andere financiële instellingen. Dividendinfo.nl heeft hier geen invloed op en de volledige verantwoordelijkheid ligt dan ook bij de desbetreffende financiële instelling.
  • Als u een klacht heeft, dan dient u zich te wenden tot de desbetreffende bancaire instelling. Alleen zij hebben een klantrelatie met u, wij hebben geen inzicht in uw gegevens.
  • Heeft u klacht ingediend bij uw financieel dienstverlener en komt u er nog steeds niet uit, neem dan contact op een klachteninstituut waarbij de banciare instelling is aangesloten, zoals bijvoorbeeld het Kifid.
  • De financiële vergelijkers op de website van dividendinfo.nl worden verzorgd door FinanceAds. Dividendinfo heeft alleen een beperkte invloed op de layout. De keuze van aanbieders en de volgorde waarin de aanbieders in het overzicht opgenomen zijn wordt bepaald door FinanceAds. 

Spaarrentes vergelijken

Op dividendinfo.nl vind je een handig spaarrente overzicht van aanbieders van spaarproducten. Je kunt van deze spaarrekeningen, nadat je de looptijd en deposito-garantie hebt ingesteld, eenvoudig de spaarrente vergelijken. Door op de groene button te klikken kom je op de website van de aanbieder. Hier kun je aanvullende informatie en voorwaarden bekijken en direct online een rekening openen.

Spaarrentes zijn er in twee hoofdvormen, variabele spaarrente en vaste spaarrente. Banken vergoeden variabele rente op vrij opneembare spaarrekeningen. De aanbieder kan deze variabele rentetarieven op elk gewenst moment naar boven of naar beneden bijstellen, waardoor deze direct invloed heeft op de renteopbrengst van je spaargeld. De bank vergoedt een vaste spaarrente op de spaardeposito's. Belangrijk bij het vergelijken van spaarrentetarieven is dat je de juiste rentetarieven met elkaar vergelijkt. De rente van een langlopend deposito vergelijken met de rente op een vrij-opneembare spaarrekening heeft geen zin en biedt geen juist beeld van de situatie.

Hoogste rente

Sparen met de hoogste rente? De hoogste spaarrente is aan de hand van een paar korte vragen eenvoudig te vinden. Wil je altijd kunnen beschikken over je spaartegoed? Dan past een vrij opneembare spaarrekening het beste bij je. Deze spaarrekeningen hebben een variabele rente en hebben veelal geen beperkende voorwaarden. Je kunt dus eenvoudig die aanbieder selecteren die de hoogste spaarrentes biedt en deze rekening aanvragen. Kun je het geld eventueel voor een wat langere periode missen, dan kun je kiezen voor een spaardeposito. Op een deposito is de spaarrente doorgaans wat hoger, maar het is niet mogelijk om tussentijds over het saldo te beschikken. Is dat geen probleem? Vergelijk dan hier de hoogste deposito rente op basis van de gewenste looptijd.

 Hoge rente vergelijken

Biedt je spaarrekening op dit moment een aantrekkelijke rente? Veel mensen weten niet exact wat de actuele spaarrente op hun spaarrekening is. Regelmatig de hoogste rente vergelijken is verstandig en kan zonder veel moeite een flinke winst op leveren.

--------------------------------------------

Spaardeposito vergelijken

Depositosparen is een spaarvorm waarbij je gedurende een vooraf bepaalde periode geld vastzet. De looptijd van deposito's, de periode dat het geld vaststaat, varieert van 1 maand tot 25 jaar. Spaar je op een deposito? Dan ligt de depositorente, de vergoeding voor het vastzetten van het spaargeld, gedurende de looptijd van het spaardeposito vast. Deze rente is doorgaans hoger dan de rente op een reguliere spaarrekening. Ook liggen de deposito spaarrentes in regel hoger naarmate de looptijd van het spaardeposito langer is.

 

  • voordeel: vaak een hogere rente enje weet dus van tevoren precies wat je rendement is.

 

  • nadeel: je geld staat gedurende de looptijd van de deposito vast (minimaal een maand)

Spaardeposito looptijd

Een populaire looptijd van het spaardeposito is 1 jaar. Een deposito met deze looptijd noem je ook wel een termijndeposito. Naast het 1 jarig deposito zijn ook het spaardeposito met een looptijd van 5 en 10 jaar populaire varianten. Gedurende de looptijd staat de depositorente vast. Je weet dus van tevoren precies wat je rendement is. Tegenover deze vaste, gegarandeerde spaarrente staat ook dat je gedurende de looptijd niet zomaar bij je geld kunt. Hier zijn in veel gevallen beperkingen aan verbonden. Ga dus niet alleen voor een hoge depositorente, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van het spaardeposito. In het overzicht vergelijk je eenvoudig online elk spaardeposito op depositorente en voorwaarden en kies je dat product dat het beste past bij jouw situatie. Dit kun je vervolgens eenvoudig via internet afsluiten.

Hoogste deposito rente

Hoe langer de looptijd, hoe hoger de depositorentes. In principe vind je dus de hoogste depositorente van Nederland door te kiezen voor de deposito rekening met de langste looptijd. De werkelijkheid ligt echter iets genuanceerder. De rentetarieven op kortlopende spaardeposito's (tot 2 jaar) worden bepaald aan de hand van de renteontwikkeling op de geldmarkt. De rentes voor langlopende deposito's worden bepaald aan de hand van de tarieven op de kapitaalmarkt. Hierdoor kan het voorkomen dat de rente op een 1 jaar deposito hetzelfde is als de rente op een depositorekening van 3 of 4 jaar. Voor de hoogste rente deposito is het dus verstandig om goed de deposito rente te vergelijken en een goede afweging te maken tussen de gewenste looptijd en de deposito rente die je hierop krijgt.

Depositorente vergelijken

Net als bij andere producten is een goede vergelijking belangrijk. Deposito sparen vergelijken begint natuurlijk bij je eigen wensen. Hoe lang wil en kun je het geld missen (de periode dat je het vastzet, kun je er niet over beschikken)? Daarnaast zijn de voorwaarden belangrijk. Onder welke voorwaarden kun je gedurende de looptijd wel beschikken over het geld? Bestaat er een minimale of maximale inleg? Schrijft de bank de rente bij op het spaardeposito, waardoor je het rente-op-rente effect hebt, of wordt de depositorente gestort op een andere spaarrekening? Allemaal zaken die je rendement beïnvloeden.