Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Wall Street eindigt met verliezen

  NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street waren op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Ook uit andere landen kwamen sombere economische berichten. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.

 • Verzekeraar De Goudse koopt Leidsche

  GOUDA (AFN) - Verzekeraar De Goudse neemt de Leidsche Verzekering Maatschappij over van Reinsurance Group of America (RGA). Daarmee komt Leidsche weer in Nederlandse handen. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

 • Google sluit meerjarige samenwerking met Deutsche Bank

  FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat Deutsche Bank helpen met het verbeteren van de IT-systemen en het gebruik van clouddiensten. Daarover hebben het Amerikaanse technologieconcern en de grootste bank van Duitsland een meerjarige strategische samenwerking gesloten. Dit levert in de toekomst mogelijk ook nieuwe op Google-technologie werkende financiële producten en diensten op.

 • Shell overweegt verkoop Amerikaanse raffinaderij

  DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell overweegt zijn raffinaderij in Convent, Louisiana van de hand te doen. Het olie- en gasconcern peilt op dit moment de interesse in de markt hiervoor.

 • Gemengd beeld op Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers waren op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Verder rapporteerde Duitsland een zwakker dan verwacht cijfer over de industrie. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.

 • Aedifica investeert in uitbreiding in Finland

  BRUSSEL (AFN) - Zorgvastgoedbedrijf Aedifica heeft tien nieuwe woonzorgcentra voor ouderen, kinderdagverblijven en gespecialiseerde residentiële zorgcentra toegevoegd aan zijn ontwikkelingspijplijn in Finland. Hiermee is een totale investering gemoeid van circa 51 miljoen euro.

 • Somber economisch nieuws drukt op stemming beleggers

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag onder druk van somber economisch nieuws met beperkte verliezen gesloten. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming bij beleggers. Wel waren op het Damrak de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.

 • Deutsche Bank bestraft voor falend toezicht op financiën Epstein

  FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank moet een boete van 150 miljoen dollar betalen in de Verenigde Staten vanwege falend toezicht op onder meer de omstreden financiële zaken van zedendelinquent Jeffrey Epstein. Volgens financiële autoriteiten van de staat New York verzocht de Duitse bank Epstein op eigen initiatief om klant te worden nadat die al veroordeeld was wegens kindermisbruik in Florida. Daarnaast gebruikte de Amerikaanse miljardair zijn rekening bij Deutsche Bank om schikkingen te betalen, geld te over te maken naar vrouwen in Oost-Europa, en 800.000 dollar te pinnen voor "reizen, tips en andere uitgaven".

 • Hoofdindex Amsterdam in de min

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag op verlies. Ook de andere Europese aandelenbeurzen gingen omlaag. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming bij beleggers. Wel waren op het Damrak de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.

 • Lagere opening op Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen aan de handelsdag begonnen. Beleggers zijn op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Verder rapporteerde Duitsland een zwakker dan verwacht cijfer over de industrie. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.

 • Wall Street lijkt lager te gaan openen

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een lagere opening. Beleggers zijn op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Verder rapporteerde Duitsland een zwakker dan verwacht cijfer over de industrie. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.

 • Lufthansa grijpt vanwege crisis in in managementlaag

  FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa, die net als sectorgenoten gebukt gaat onder de coronacrisis, kondigt een nieuwe pakket ingrepen aan om de kosten te drukken. Het bedrijf zegt onder meer duizend banen op kantoor te schrappen. Verder zal het aantal managementposities binnen de onderneming met 20 procent worden teruggebracht.

 • Deel van megaschikking Bayer om Roundup op losse schroeven

  LEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Bayer is mogelijk nog lang niet verlost van juridische procedures rond het omstreden middel Roundup. Het chemiebedrijf sloot onlangs een megaschikking met Amerikanen die beweren kanker te hebben gekregen door de onkruidverdelger, maar volgens een rechter in Californië kunnen bepaalde onderdelen van die overeenkomst niet door de beugel.

 • Beurzen lager door economische zorgen

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in het rood. Beleggers namen gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming. Op het Damrak waren de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.

 • Weer minder vraag naar uitzendkrachten

  AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is wederom sterk gedaald. Uitzendkrachten draaiden in de periode tussen 18 mei tot en met 14 juni (periode 6) in totaal 22 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde met 17 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.

 • Big-databedrijf Palantir bevestigt beursplannen

  PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse big-databedrijf Palantir Technologies wil naar de beurs. Dat bevestigde de onderneming, die onder meer samenwerkt met inlichtingendiensten in de strijd tegen terrorisme, na eerdere nieuwsberichten over een beursgang.

 • 'Alsnog dividenduitkering bij NN in de maak'

  AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group zal bij de komende cijferupdate mogelijk alsnog de uitbetaling van interim-dividend aankondigen. Die voorspelling doen kenners van KBC Securities. Ze wijzen onder meer op de sterke kaspositie van de onderneming en de sterke kapitaalbuffers die een dergelijke stap kunnen rechtvaardigen.

 • Verzekeraars in trek op lager Damrak

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet dinsdag een klein verlies zien. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Op het Damrak waren de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.

 • Renewi voelt minder pijn van coronacrisis dan verwacht

  AMSTERDAM (AFN) - Afvalverwerker Renewi heeft iets minder last van de coronacrisis dan waar het bedrijf eerder rekening mee had gehouden. Het bedrijf stelt in een kwartaalupdate dat de virusperikelen een impact hebben op het resultaat van 12 miljoen euro, waar rekening gehouden werd met 20 miljoen euro.

 • Herstel Duitse industriële productie minder dan verwacht

  WIESBADEN (AFN) - De Duitse industriële productie is in mei met 7,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. In april was er nog sprake van een ongekende krimp van de industriële productie, als gevolg van coronamaatregelen die tot fabriekssluitingen leidden.

 • 'Licht lager begin voor Amsterdamse beurs'

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag wat lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk in het rood openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke koerswinsten een dag eerder en houden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten.

 • Nikkei licht lager in gemengde regio

  TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars een dag eerder. Een recorddaling van de bestedingen van Japanse huishoudens in mei zorgde voor terughoudendheid bij beleggers. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien na de rally een dag eerder.

 • TikTok weg uit HongKong vanwege omstreden veiligheidswet

  AMSTERDAM (AFN/RTR) - De onder jongeren populaire app TikTok is binnenkort niet meer beschikbaar in Hongkong. Het bedrijf achter app voor korte muziekvideo's vertrekt vanwege de nieuwe veiligheidswet waarmee China zijn grip op de stadstaat heeft verstevigd.

 • Samsung profiteert van toename internetverkeer

  SEOUL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Techreus Samsung lijkt zich te herstellen van de eerdere inzinking vanwege de coronacrisis. Het concern verraste in een voorlopige cijferpublicatie met een beter dan verwachten winst in het tweede kwartaal geholpen door een toename van het internetverkeer en de stijgende vraag naar chips en gadgets.

 • Prijzen voor consument in juni harder gestegen

  DEN HAAG (ANP) - Consumenten betaalden in juni 1,6 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Daarmee stegen de prijzen harder dan in mei. Vooral hogere prijzen voor kleding en tabak en een minder drastische daling voor brandstoffen duwden de inflatie omhoog.

 IEX - Market Talks
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl