Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Coronapandemie houdt beurzen in de greep

  AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat naar verwachting wederom vooral in het teken van de coronapandemie, die de financiële markten al weken in de greep houdt. Beleggers krijgen verder een reeks macro-economische cijfers om te verwerken, waaronder een nieuw banencijfer van de Amerikaanse overheid.

 • 'Bij aanpak coronacrisis moeten we verder gaan dan in 2008'

  BASEL (AFN) - Centrale banken en andere partijen in de financiële sector moeten in hun aanpak van de coronacrisis verder gaan dan de maatregelen die zijn genomen tijdens de financiële crisis van 2008. Daarvoor pleit topman Agustín Carstens van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).

 • Meer ondernemers komen in aanmerking voor noodregeling

  DEN HAAG (AFN) - Meer ondernemers komen in aanmerking voor de noodregeling van het ministerie van Economische Zaken. Ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen kunnen via deze regeling aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming van netto 4000 euro.

 • 'Britse online super Ocado koopt coronatesten voor personeel'

  HATFIELD (AFN/BLOOMBERG) - De Britse online supermarkt Ocado, die de afgelopen weken hard werkt om hamsterende Britten van levensmiddelen te voorzien, heeft 100.000 coronatesten gekocht voor eigen personeel. Daarmee hoopt de onderneming om zo veel mogelijk medewerkers in te zetten bij zijn magazijnen en de bezorging van boodschappen. Dat meldde de Britse krant The Telegraph op basis van ingewijden.

 • Philips levert eerste beademingsapparaten naar Nederland

  EINDHOVEN (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft de eerste honderd beademingsapparaten geleverd naar Nederland uit zijn fabrieken in de Verenigde Staten. Vrijdag leverde het Nederlandse bedrijf al de eerste honderd patiëntbewakingssystemen vanuit Duitsland.

 • Airbus vliegt miljoenen mondkapjes uit China in naar Spanje

  PARIJS (AFN/RTR) - Vliegtuigbouwer Airbus heeft 4 miljoen mondkapjes uit China ingevlogen naar Spanje. De Franse onderneming heeft een luchtbrug tussen Europa en China georganiseerd om beschermende uitrusting voor medisch personeel te leveren.

 • Japan belooft 'ongekend' groot steunpakket voor economie

  TOKIO (AFN/RTR) - De Japanse overheid komt binnenkort met een "ongekend" groot steunpakket om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Dat beloofde de Japanse premier Shinzo Abe, nadat zaterdag het aantal besmettingen in Tokio met een record van zestig was gestegen. Hij ging nog niet zover een nationale noodsituatie uit te roepen, maar benadrukte dat dat moment dichtbij is.

 • Geen plannen Europese Commissie voor eigen corona-lening

  BRUSSEL (AFN/DPA) - De Europese Commissie heeft geen plannen om zelf een lening uit te geven om de maatregelen vanwege het coronavirus te kunnen bekostigen. Dat heeft commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd. "Er zijn duidelijke wettelijke grenzen, dat is niet het plan. Daaraan werken we niet."

 • 'Beleggersvertrouwen naar laagste stand sinds 2012'

  AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is door de coronacrisis gezakt tot het diepste punt sinds november 2012, meldt ING in zijn Beleggersbarometer. In bijna een maand tijd daalde die van 127 naar 82 punten. "De chaos op de financiële markten en de scherpe daling van de AEX door de uitbraak van het coronavirus zijn duidelijk terug te zien in het vertrouwen van Nederlandse beleggers", aldus ING.

 • Fitch verlaagt Britse kredietrating

  LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn rating voor het Verenigd Koninkrijk verlaagd. Daardoor wordt geld lenen voor de Britse overheid mogelijk duurder. Onder meer het forse steunpakket om de coronapandemie te bestrijden was daar voor Fitch aanleiding toe, net als de onzekerheid over de toekomstige handelsrelatie met de Europese Unie.

 • ECB vraagt banken voorlopig geen dividend uit te keren

  FRANKFURT (AFN/BELGA) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de banken van de eurozone vrijdag gevraagd om voorlopig geen dividend uit te keren aan aandeelhouders zolang de coronapandemie blijft duren. Ook inkoopacties van eigen aandelen, waar aandeelhouders ook indirect van profiteren, zijn voorlopig uit den boze.

 • UEFA beboet Ajax met 50.000 euro wegens gedrag fans

  AMSTERDAM (AFN) - De UEFA heeft Ajax een boete van 50.000 euro opgelegd wegens misdragingen van fans bij de uitwedstrijd tegen het Spaanse Getafe, onlangs in de Europa League. Het ging onder meer om het vernielen van stoeltjes en het gooien van voorwerpen op het veld.

 • Dow-Jonesindex beleeft ondanks min beste week sinds 1938

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Desondanks beleefde de leidende Dow-Jonesindex zijn beste beursweek sinds 1938. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Verder schroefde de Federal Reserve zijn opkoopprogramma van obligaties iets terug.

 • Fed schroeft obligatie-opkoopprogramma iets terug

  NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De New Yorkse tak van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve wordt iets minder scheutig met het opkopen van Amerikaanse schuldpapieren. De Fed verlaagt per 2 of 3 april zijn dagelijkse opkoopacties tot maximaal 60 miljard dollar, waar tot die tijd een grens van 75 miljard dollar geldt.

 • AFM belooft mild te zijn met deadlines financiële verslaglegging

  AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal proberen coulant te zijn voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis deadlines van financiële berichtgeving missen. Die belofte deed de toezichthouder vrijdag, nadat de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) hier een richtlijn over uitbracht.

 • Heineken scheldt horeca-ondernemers halve maand huur kwijt

  AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken scheldt vanwege de coronacrisis horecaondernemers die een pand huren van de brouwer een halve maand huur kwijt. Daarmee hoopt Heineken de ondernemers die in afwachting zijn van steun van de overheid enige financiële lucht te bieden. Om de verspreiding van het virus in te dammen zijn kroegen en restaurants tot nader order gesloten.

 • Wall Street in laatste sessie van de week in de min

  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de laatste sessie van de week in de min. Daarmee kwam voor nu de stevige opmars van de voorbije dagen voorlopig ten einde. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Na de Senaat ging ook het Huis van Afgevaardigden akkoord. President Donald Trump kan daarmee zijn handtekening onder de wet zetten.

 • Reisgigant TUI krijgt staatslening om coronacrisis te doorstaan

  HANNOVER (AFN) - Reisorganisatie TUI, die ook in Nederland pakketreizen aanbiedt, heeft in Duitsland een staatslening ontvangen om de coronacrisis te doorstaan. Met die lening beschikt TUI kortgezegd over een totale pot geld van 3,1 miljard euro. De lening moet nog wel goedkeuring krijgen van een consortium van banken die al leningen aan de reisorganisatie verstrekken.

 • SnowWorld houdt skihallen voorlopig dicht

  ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld houdt de deuren van zijn vijf indoor skihallen voorlopig gesloten in navolging van de aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Ook het indoor skiresort in Neuss, waarin SnowWorld een belang van 25 procent houdt, is dicht net als de de aan SnowWorld verwante vrijetijdsactiviteiten. Alleen het hotel in Landgraaf is nog open.

 • Ahold Delhaize voert schaarse stijgers aan in rode AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdagmiddag met verlies gesloten. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders eerder weer wat durf. In de AEX-index voerde supermarktconcern Ahold Delhaize het bescheiden aantal stijgers aan geholpen door positieve analistenrapporten.

 • ForFarmers komt later met nieuwe strategie

  LOCHEM (AFN) - Voederbedrijf ForFarmers doet op een later moment zijn nieuwe strategie tot 2025 uit de doeken. In eerste instantie zou het bedrijf op 12 mei een Capital Markets Day houden en daar zijn strategie presenteren. Maar door de verspreiding van het nieuwe coronavirus ziet het bedrijf zich genoodzaakt beleggers bij te praten over de toekomst na de publicatie van de halfjaarcijfers half augustus.

 • Trump verplicht GM meer beademingsapparatuur te maken

  WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump eist van een General Motors (GM) dat het meer beademingsapparatuur gaat maken. Daarbij beroept Trump zich op de Defence Production Act, een oorlogswet die de president de nodige extra bevoegdheden geeft. Trump uitte vrijdag de nodige kritiek op GM nadat die zijn beoogde productie neerwaarts bijstelde.

 • Pharming mag kinderen met angio-oedeem behandelen

  LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) goedkeuring binnen om kinderen vanaf twee jaar met zijn middel Ruconest te behandelen tegen angio-oedeem. Daarmee mag het beursgenoteerde bedrijf zijn medicijn in Europa bij een bredere leeftijdscategorie patiënten toepassen.

 • AEX-index doet stap terug

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag in de min. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie en namen gas terug na de recente sterke opleving. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders weer wat durf. Verder zakte de olieprijs weer hard weg.

 • IMF overweegt bijzondere maatregelen om coronacrisis te bezweren

  WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) denkt vanwege de coronacrisis na over steunmaatregelen die afwijken van zijn traditionele noodkredieten. Zo onderzoekt het fonds of het mogelijk is om landen te helpen die kampen met een tekort aan vreemde valuta.

 IEX - Market Talks
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl