Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Ericsson schikt voor miljard in VS

  STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse maker van netwerkapparatuur Ericsson heeft een schikking van meer dan 1 miljard dollar getroffen in een grote Amerikaanse corruptiezaak. Het bedrijf heeft schuld bekend en wordt ook drie jaar lang door een externe partij gecontroleerd.

 • ING sluit 150 servicepunten in winkels

  AMSTERDAM (AFN) - ING sluit volgend jaar 150 servicepunten in winkels als Bruna en Primera. Waar het servicepunt verdwijnt, komt op de meeste plekken wel een geldautomaat, meldt de bank na berichtgeving van De Telegraaf.

 • Wall Street gaat flink hoger weekeinde in

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met mooie koerswinsten het weekeinde ingegaan. Beleggers op Wall Street verwerkten een sterk banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook was er optimisme over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China, nu Peking vrijstellingen gaat verlenen voor heffingen op de import van sommige Amerikaanse landbouwproducten.

 • 'Medeoprichter Facebook wil Asana op beurs'

  NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bedrijfssoftwarebedrijf Asana, opgericht en geleid door medeoprichter van Facebook Dustin Moskovitz, wil een notering op Wall Street krijgen. Daarbij mikt de onderneming volgens zakenkrant Financial Times op een zogenoemde direct listing.

 • Wall Street boekt stevige koerswinsten

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zaten vrijdag stevig in de lift. Beleggers op Wall Street verwerkten een sterk banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook was er optimisme over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China, nu Peking vrijstellingen gaat verlenen voor heffingen op de import van sommige Amerikaanse landbouwproducten.

 • Aandeelhouders Osram accepteren bod AMS

  MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De aandeelhouders van het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht hebben ingestemd met een verkoop aan AMS. De Oostenrijkse sensormaker maakte bekend dat meer dan 55 procent van de aandelen is aangemeld en dat was het vereiste minimum. Hoeveel aandelen er uiteindelijk zijn aangemeld openbaart AMS pas begin volgende week.

 • Amsterdamse AEX sluit boven 600 punten

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag voor het eerst sinds mei 2001 boven de grens van 600 punten gesloten. Ook elders in Europa waren mooie koerswinsten te zien. Het sentiment op de financiële markten kreeg steun van een sterk banenrapport uit de Verenigde Staten en optimisme aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront.

 • Amsterdam vervangt huisbankier ING door Rabo

  AMSTERDAM (AFN) - De gemeente Amsterdam vervangt huisbankier ING door Rabobank. ING was sinds 1917 de huisbankier van de hoofdstad. De samenwerking tussen Amsterdam en Rabobank begint volgend jaar en heeft een looptijd van tien jaar.

 • Akkoord over cabine-cao KLM nog ver weg

  SCHIPHOL (AFN) - Een akkoord over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel van KLM is nog ver weg. Dat zeggen bestuurders van vakbonden VNC en FNV Cabine die spreken van "minimale beweging" van de kant van de luchtvaartmaatschappij.

 • Groothandelsvoorraden VS iets gestegen

  WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.

 • Consumentenvertrouwen VS trekt verder aan

  ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in december gestegen naar het hoogste niveau in zeven maanden. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.

 • AEX door 600 punten na sterk banencijfer VS

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag boven de belangrijke grens van 600 punten gestegen. Ook elders in Europa waren mooie koerswinsten te zien. Het sentiment op de financiële markten kreeg steun van een sterk banenrapport uit de Verenigde Staten en optimisme aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront.

 • Wall Street hoger na sterk banenrapport VS

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een beter dan verwacht banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook was er optimisme over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China, nu Peking vrijstellingen gaat verlenen voor heffingen op de import van sommige Amerikaanse landbouwproducten.

 • Aston Martin: aandeelhouders staan achter ons

  LONDEN (AFN) - De belangrijkste aandeelhouders van Aston Martin zijn in een moeilijk jaar achter het bedrijf blijven staan en er zijn geen aanwijzingen dat dit gaat veranderen. Dat zei topman Andy Palmer van de Britse maker van sportwagens als reactie op berichten dat de Canadese miljardair Lawrence Stroll zou willen instappen bij het bedrijf.

 • Beter Bed sluit deals over distributiecentra

  UDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed verkoopt twee distributiecentra, in Hoogeveen en Nieuw-Vennep, voor een totaalbedrag van 5,1 miljoen. Die vestigingen worden vervolgens gehuurd van de nieuwe eigenaar, maakt het bedrijf bekend zonder die partij bij naam te noemen. Met de twee deals wil Beter Bed zijn schuldpositie verbeteren.

 • Banengroei VS fors toegenomen

  WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november veel sterker uitgevallen dan verwacht. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 266.000 banen bij, exclusief de landbouw. Economen rekenden in doorsnee op 183.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

 • 'Hogere opening Wall Street na banenrapport'

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een hogere opening. Beleggers verwerken een beter dan verwacht banencijfer van de Amerikaanse overheid. Optimisme over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China kreeg ook een zetje, nu Peking vrijstellingen gaat verlenen voor heffingen op de import van sommige Amerikaanse landbouwproducten.

 • AEX boven 600 punten

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index steeg vrijdag kort na de Amerikaanse banencijfers tot boven de belangrijke grens van 600 punten. Daarna bleef de hoofdindex rond dat niveau dansen.

 • China wil 'redelijk' groeitempo economie

  PEKING (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Chinese leiders hebben aangekondigd risico's voor de financiële stabiliteit volgend jaar te willen vermijden. Tegelijkertijd willen ze een "redelijke mate" van economische groei voor het land. Dat meldt het staatspersbureau Xinhua op basis van een vergadering van het Chinese politbureau, het dagelijks bestuur van het land.

 • Handel in Saudi Aramco begint woensdag

  RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De handel in aandelen Saudi Aramco gaat woensdag 11 december van start op de beurs in Riyad. De beursgang van het Saudische staatsoliebedrijf is de grootste ooit, zo werd eerder al bekend.

 • Rechter legt klokkenluider Trafigura zwijgen op

  ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Een klokkenluider die misstanden bij grondstoffenhandelaar Trafigura aan wilde kaarten moet van een Zwitserse rechter zijn mond houden. Volgens de rechtbank in Zürich heeft de oud-werknemer de verplichting om zaken vertrouwelijk te houden geschonden en was er het risico dat hij onherstelbare schade zou veroorzaken bij het bedrijf.

 • KPN sluit rest van Amsterdam aan op glasvezel

  AMSTERDAM (AFN) - KPN gaat 320.000 huishoudens in Amsterdam aansluiten op het glasvezelnetwerk, zo maakten het telecombedrijf en de gemeente vrijdag bekend. Een deel van de hoofdstad had al toegang tot deze snellere internetaansluiting, maar nu volgt de rest.

 • Beurzen hoger richting banenrapport VS

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag over een breed front omhoog. Naast de ontwikkelingen rond de mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China gaat de aandacht uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

 • Morgan Stanley verhoogt advies Philips

  AMSTERDAM (AFN) - Philips is een van de vijf zorgbedrijven die analisten bij Morgan Stanley aanbevelen bij beleggers. Het advies voor het zorgtechnologiebedrijf wordt verhoogd naar overweight van equal-weight. Ook de Frans-Italiaanse brillencombinatie EssilorLuxottica staat in het lijstje waarvoor een advies 'overweight' geldt.

 • Aandeelhouders Adyen akkoord met benoemingen

  AMSTERDAM (AFN) - Mariëtte Swart is het nieuwe hoofd juridische zaken en regelgeving van betalingsdienstverlener Adyen en Kamran Zaki wordt de operationeel directeur. Aandeelhouders van het bedrijf stemden tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering in met de benoemingen.

 IEX - Market Talks
 • Slot: Wat een week!

  AEX +0,8% en een rondje langs het banenrapport, lage rente, hoge Amerikaanse staatsschuld, Galapagos, ABN Amro, OCI en meer!

 • Liveblog: 'Beste cijfers ooit'

  Ad Philips, Takeaway en SBMO en - zes dagen op rij al - GLPG alltimehight weer. Houd u vast: "Spaarders doen het zichzelf aan".

 • Fondsenrondje: Het houdt niet op

  AEX +0,9% en een rondje langs het banenrapport, Boskalis, Royal Dutch Shell, Philips, ING, Galapagos, Pharming en meer!

 • Must read: Grootste risico pensioenfondsen

  Is het uitblijven van rendement. Plus; moeten centrale banken zich met het klimaat bemoeien en financiële kennis in schoolprogramma's.

 • Winnaar Douche van Koets 2019 bekend

  Wie heeft de domste beslissing genomen of het slechtste product verkocht in 2019?

 • BeursVandaag: Kabbelen

  Futures plussen met AEX als uitschieter. Takeaway, GLPG, Fastned, Adyen, Euronext, Wopke en spaarrente, olie en Payroll Report.

 • TA: AEX wacht op 3%-regel

  Het lange termijn technische plaatje van de AEX voldoet nog niet aan de Triple Rule. Pas bij een stijging boven 604 punten springt er weer een licht op groen.

 • Slot: Zuinige sint

  Nog net plusje AEX. Kort en snel welke aandelen en items lekkers krijgen, wie de roe krijgt en wie mee moeten in de zak.

 • Liveblog: Fugro, Alfen & Buffett

  Fugro, Alfen, Klaas, Rian en Gerard, Peleton, Glencore, Saudi Aramco, de bloopers van Van Basten en alle dertien goed van Buffett.

 • Must read: Overdrijf niet met cash

  Teveel in de portefeuille is ook niet goed. Plus; meer dan de helft van de profs verwacht daling aandelenmarkt in 2020 en handen af van Brits winkelvastgoed.

 • Gastcolumn: Sinterklaas

  De goedheiligman kijkt natuurlijk ook met een schuin oog naar de beurs. En heeft daar zo zijn mening over...

Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl