Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
              Het laatste financiële nieuws         bron : www.iex.NL
 • 'Amerikaanse overheidssubsidie verstoort raketmarkt'

  DÜSSELDORF (ANP) - Jarenlang gold de Europese Arianeraket als een van de goedkoopste manieren om als commercieel bedrijf een satelliet de ruimte in te sturen. Inmiddels doet het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX van Tesla-baas Elon Musk dat echter voor minder. De reden is volgens Pierre Godart, hoofd van Ariane Deutschland, de enorme overheidscontracten die SpaceX in de Verenigde Staten krijgt, zo zegt hij tegen zakenblad WirtschaftsWoche.

 • Italiaanse staatsschuld groeit meer dan eerder verwacht

  ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering houdt rekening met een hogere staatsschuld dan waarmee eerder rekening werd gehouden. Het ministerie van Financiën verwacht ook een groter begrotingstekort dit jaar door extra coronasteun om de economie aan te zwengelen. Italië is zwaar getroffen door de coronacrisis.

 • Amerikaanse automakers willen steun van overheid bij chiptekort

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse autobranche wil dat de overheid in Washington helpt bij het oplossen van de chiptekorten in de sector. Een lobby-organisatie van automakers Ford, General Motors en de Amerikaanse tak van Fiat Chrysler wil dat de overheid Aziatische chipmakers onder druk zet om meer chips voor auto's te maken en zich niet alleen op consumentenelektronica te richten.

 • 'EU moet minder afhankelijk worden van dollar'

  BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie vindt dat de wereldwijde markten te afhankelijk zijn van de dollar en wil maatregelen nemen om de risico's die daarmee samenhangen tegen te gaan. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van een ontwerpversie van een beleidsstuk van de Europese Commissie.

 • Fusie Peugeot en Fiat creëert vierde automaker ter wereld

  AMSTERDAM (ANP/AFP) - Met de afronding van een fusie tussen de Franse automaker PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en het Duitse Opel, en het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler is zaterdag de vierde automaker ter wereld ontstaan. De veertien merken van het nieuwe concern Stellantis zijn goed voor zo'n 9 procent van de autoverkopen wereldwijd. Alleen Volkswagen, de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en Toyota zijn nog groter.

 • 'Apple werkt aan opvouwbare iPhone'

  CUPERTINO (ANP) - Apple is bezig met de ontwikkeling van een opvouwbare iPhone, al zijn er nog geen concrete plannen om die daadwerkelijk op de markt te gaan brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Rivalen zoals het Zuid-Koreaanse Samsung en het Chinese Huawei verkopen al opklapbare smartphones.

 • 'Bijna 80 procent Nederlandse zonneparken in buitenlandse handen'

  DEN HAAG (ANP) - Van de 33 grootste zonneparken in Nederland is inmiddels 79 procent in buitenlandse handen, blijkt volgens het AD uit eigen onderzoek. Hierdoor verdwijnt tot 889 miljoen euro aan subsidiegeld naar het buitenland. Vooral Duitse, Chinese, Engelse en Scandinavische projectontwikkelaars en investeringsfondsen bouwen zonneparken op Nederlandse grond of kopen Nederlandse zonneparken op.

 • Aantal passagiers burgerluchtvaart in 2020 met 60 procent gedaald

  MONTREAL (ANP/AFP/BELGA) - Als gevolg van de coronapandemie daalde het aantal passagiers van luchtvaartmaatschappijen in 2020 met 60 procent, heeft de ICAO, de burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties (VN) vrijdag bekendgemaakt.

 • Grote banken omlaag op roodgekleurd Wall Street

  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verlies het lange weekend ingegaan. Beleggers op Wall Street verwerkten het steunplan van aankomend president Joe Biden, die 1,9 biljoen dollar wil uittrekken voor de Amerikaanse economie. Daarnaast stond de financiële sector onder druk na resultaten van de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Verder waren er ook tegenvallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten.

 • WhatsApp stelt aanpassing gebruikersvoorwaarden uit na ophef

  MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - WhatsApp gaat de geplande aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uitstellen, na ophef omdat dan meer gebruikersinformatie door de chatapp zou worden gedeeld met moederbedrijf Facebook. Volgens WhatsApp is er veel verwarring en misverstand bij gebruikers over die veranderingen en is meer tijd nodig om uitleg te geven over datagebruik.

 • Apple sluit nog meer winkels in VS om opleving corona

  CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gaat nog eens meer dan twintig winkels in de Amerikaanse staten Texas, Georgia en North Carolina sluiten in verband met de opleving van het coronavirus. Het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten blijft steeds verder oplopen.

 • 'Verkoop games en spelcomputers in VS naar record door corona'

  NEW YORK (ANP/AFP) - De verkoop van videogames, spelcomputers en accessoires in de Verenigde Staten is vorig jaar naar een recordniveau gestegen omdat mensen vertier zochten terwijl ze aan huis waren gekluisterd door de coronapandemie. Volgens marktonderzoeker NPD werd in 2020 voor een bedrag van 56,9 miljard dollar, omgerekend 47 miljard euro, uitgegeven door Amerikanen aan games en consoles.

 • Boze brief Schotse vissers aan premier Johnson over brexitdeal

  LONDEN (ANP/DPA/RTR) - Schotse vissers hebben een boze brief gestuurd aan de Britse premier Boris Johnson waarin zij klagen over de brexitdeal die het Verenigd Koninkrijk heeft gesloten met de Europese Unie. Door die overeenkomst zijn er veel meer grensformaliteiten bijgekomen waardoor de export van Schotse vis naar de EU veel vertraging oploopt en partijen vis zelfs verrotten.

 • ‘Onvoldoende hulp voor mkb'ers bij aanpak financiële problemen'

  AMSTERDAM (ANP) - Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zien door de verlenging van de lockdown dat zij verder interen op hun eigen vermogen, persoonlijke schulden ontstaan en faillissementen dreigen. Tegelijkertijd is er geen centraal hulppunt waar mkb’ers aan de bel kunnen trekken als ze financiële problemen hebben, aldus onderzoek van accountantskantoor Deloitte in opdracht van platform SchuldenlabNL.

 • Dating-app Bumble maakt sprong naar beurs New York

  NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse dating-app Bumble, waarop vrouwen de eerste stap zetten, gaat inderdaad naar de beurs in New York. Het bedrijf heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Bronnen hadden vorige maand al gemeld dat Bumble plannen had voor een sprong naar de aandelenmarkt.

 • Rode cijfers op Europese aandelenbeurzen

  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De aanhoudende stijging van het aantal coronagevallen wakkerde de bezorgdheid aan over het economisch herstel. Het Amerikaanse steunplan van 1,9 biljoen dollar van aankomend president Joe Biden bood onvoldoende tegenwicht aan de voorzichtige stemming onder beleggers.

 • IMF roept overheden op tot nog meer steunuitgaven

  MOSKOU (ANP/RTR) - Overheden wereldwijd moeten nog meer uitgaven doen om de economie te steunen tegen de coronacrisis. Dat zei topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een economisch forum in Rusland.

 • Ford legt productie Duitse fabriek maand stil om gebrek chips

  SAARLOUIS (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor gaat de productie van de Ford Focus in het Duitse Saarlouis een volledige maand stilleggen vanwege een gebrek aan chips. Ook andere bedrijven hebben de productie tijdelijk moeten onderbreken als gevolg van een tekort aan chips voor auto's.

 • Beurzen New York openen overwegend lager

  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend lager geopend. Beleggers op Wall Street verwerken het steunplan van aankomend president Joe Biden, die 1,9 biljoen dollar wil uittrekken voor de Amerikaanse economie. Daarnaast kwamen de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo met resultaten naar buiten en werden tegenvallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten gepubliceerd.

 • Grote Amerikaanse bank geeft deel stroppenpot vrij

  NEW YORK (ANP/RTR) - Een deel van het geld dat de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase apart had gezet wegens de coronacrisis, kan al weer worden vrijgegeven. Volgens het financiële concern is er vanwege alle steun van overheden en centrale banken en de start van vaccinatieprogramma's iets minder geld nodig om eventuele kredietverliezen op te vangen.

 • Duitse justitie ziet ten dele af van vervolging Volkswagen-topman

  BRAUNSCHWEIG (ANP/DPA) - Martin Winterkorn, de voormalig topman van Volkswagen die door de sjoemeldiesels het veld moest ruimen, wordt niet langer vervolgd voor het vermeend manipuleren van de markt. Dat heeft de rechtbank in het Duitse Braunschweig bepaald. Winterkorn moet nog wel voor de rechter verschijnen in februari vanwege andere fraudeaanklachten.

 • Opnieuw KPMG-accountants terechtgewezen om debacle Imtech

  AMSTERDAM (ANP) - Twee accountants van het kantoor KPMG zijn berispt wegens hun rol in het faillissement van ingenieursbureau Imtech. De tuchtrechter voor de branche verklaarde klachten van curatoren over nalatige controles op de cijfers van 2012 van Imtech deels gegrond.

 • 'Problemen bij vervoer dierlijke producten van en naar VK'

  ZOETERMEER (ANP) - Het gaat aan zowel Britse als Nederlandse zijde mis met de in- en uitvoer van dierlijke producten, zoals vlees, vis en melkproducten. Dat signaleert evofenedex, de ondernemersvereniging voor handel en logistiek. Er ontstaan vertragingen met zendingen omdat documenten bijvoorbeeld niet goed zijn ingevuld of vertaald.

 • Aanleg gaspijp Nord Stream 2 mag doorgaan in Duitse wateren

  HAMBURG (ANP/DPA) - De aanleg van de omstreden gaspijplijn Nord Stream 2 van Rusland naar Duitsland mag onmiddellijk weer verdergaan in Duitse wateren. Daarvoor heeft het Duitse Federale Maritieme en Hydrografische Agentschap (BSH) toestemming gegeven. De vorige vergunning was eind mei verlopen.

 • Export eurolanden bijna op niveau van voor pandemie

  LUXEMBURG (ANP) - De eurolanden hebben in november 1 procent minder geëxporteerd dan in dezelfde maand van 2019. Daarmee kwam de uitvoer van de eurozone weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

                                                                                             IEX - Market Talks                                     bron: www.iex.nl
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                                                                                                                                                                                          bron : www.iex.nl