Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
Het laatste dividendnieuws en de actuele beursagenda / kalender vind je op dividendinfo.nl.
              Het laatste financiële nieuws         bron : www.iex.NL
Op dividendinfo.nl vind je dividendgegevens van o.a. Abn Amro, ING, DSM, Unilever en Royal Dutch Shell / Koninklijke Olie.
 • Advertentieinkomsten Facebook stijgen minder hard

  Facebook heeft in het derde kwartaal van 2021 een hogere winst en omzet behaald maar de advertentie-inkomsten groeiden op kwartaalbasis minder hard. Dat bleek maandag nabeurs uit cijfers van het Amerikaanse social mediabedrijf.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street

  Op Wall Street zijn maandag vier van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam licht lager gesloten.

 • Records op Wall Street

  De Amerikaanse beurzen zjn maandag hoger gesloten, met records voor de S&P 500 en Dow Jones index. De S&P 500 won 0,5 procent bij een recordslot van 4.566,48 punten en de Dow Jones index steeg 0,2 procent tot een all time high van 35.741,15 punten. De Nasdaq sloot 0,9 procent in de plus op 15.226,71 punten dankzij een mooie winst voor Tesla.

 • Olieprijs stabiel op hoog niveau

  De olieprijs schommelde maandag tussen winst en verlies. Bij een settlement van 83,76 dollar noteerde een vat West Texas Intermediate uiteindelijk stabiel ten opzichte van voor het weekend. Brent werd een half procent goedkoper maar bleef wel boven de 85 dollar per vat. De gasprijs steeg maandag met kouder winterweer in het vooruitzicht.

 • Wall Street koerst hoger

  De Amerikaanse beurzen noteren maandag hoger, met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 wint 0,6 procent, de Dow Jones index 0,3 procent en de Nasdaq stijgt 0,9 procent dankzij een mooie winst voor Tesla.

 • Europese beurzen sluiten overwegend hoger

  De aandelenmarkten in Europa zijn maandag overwegend hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index won 0,1 procent op 472,21 punten. De Duitse DAX steeg 0,4 procent tot 15.599,23 punten, de Franse CAC 40 daalde 0,3 procent op 6.712,87 punten en de Britse FTSE 100 steeg 0,3 procent bij een slot van 7.222,82 punten.

 • Aedifica koopt Britse woonzorgcentrum

  Aedifica heeft een woonzorgcentrum in het Britse Shrewsburry gekocht. Dit kondigde de vastgoedinvesteerder maandagavond aan. 

 • AEX scherpt record nipt aan

  De Amsterdamse beurs is de nieuwe week voorzichtig positief begonnen. Bij een stand van 813,02 punten steeg de AEX fractioneel ten opzichte van het slot op vrijdag.

 • Beursagenda: macro-economisch

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met dinsdag 2 november 2021:

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met dinsdag 2 november 2021:

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met dinsdag 2 november 2021: 

 • Video: hoge inflatie nog geen punt van zorg

  Nu de inflatie boven de 3 procent ligt in de VS, het VK en de eurozone, is wat er vanaf nu met de inflatie gebeurt, een punt van zorg voor beleggers, centrale banken en bedrijven. Belangrijk is dat de verkopen op peil blijven, aldus beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management in een videogesprek met ABM Financial News.

 • Goldman verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway

  Goldman Sachs heeft maandag het koersdoel voor Just Eat Takeaway verlaagd van 128,00 naar 110,00 euro met een herhaling van het koopadvies.

 • Wall Street op koers voor hogere opening

  De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, in afwachting van resultaten van grote technologiebedrijven.

 • Hertz bestelt 100.000 Tesla's

  Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz heeft 100.000 elektrische auto's besteld bij Tesla als eerste stap in een ambitieus plan om zijn vloot van huurauto's te vernieuwen. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

 • Chicago Fed index in het rood

  De Chicago Fed National Activity Index is in september gedaald tot onder nul. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

 • Beursblik: opnieuw sterke cijfers ASMI verwacht

  ASM International zal in het derde kwartaal de eigen outlook hebben gehaald. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

 • Kimberly-Clark verlaagt outlook

  Kimberly-Clark heeft na een gemengde prestatie in het derde kwartaal de outlook voor het hele boekjaar iets verlaagd. Dit bleek maandag uit de cijfers van de Amerikaanse fabrikant van papieren zakdoekjes, wc-papier en luiers.

 • 'Ogen gericht op outlook Besi'

  De kwartaalcijfers van BE Semiconductor Industries zullen geen grote verrassingen opleveren. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

 • Futures VS wijzen op iets hogere start

  De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet, in afwachting van resultaten van grote technologiebedrijven.

 • Credit Suisse verlaagt koersdoel Philips

  Credit Suisse heeft maandag het koersdoel voor Philips verlaagd van 49,99 naar 42,00 euro met een onveranderd Neutraal advies.

 • Kleine winsten op Europese aandelenmarkten

  De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur op kleine winsten.

 • Jitse Groen zegt nee tegen voorstel Cat Rock

  GrubHub heeft veel strategische waarde en zal daarom een partij zijn in de consolidatie van de Amerikaanse markt voor maaltijdbezorgers. Dit zei eigenaar Just Eat Takeaway maandag in reactie op een brief van zijn teleurgestelde aandeelhouder Cat Rock.

 • Vakbonden willen loonsverhoging bij PostNL

  Vakbonden Bond van Post Personeel en CNV Publieke Diensten willen een structurele loonsverhoging van 6 procent per jaar in de nieuwe cao met PostNL, naast extra waardering voor postbezorgers die langer in dienst blijven. Dat blijkt uit een brief van de bonden die maandag is gepubliceerd.

 • Turkse lira in neerwaartse spiraal

  De Turkse lira dreigt in een neerwaartse spiraal te komen, met mogelijk ernstige gevolgen voor de Turkse economie, terwijl de euro later deze week een deel van zijn recente koerswinst kan prijsgeven, als ECB-voorzitter Lagarde de rente probeert omlaag te praten. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag in gesprek met ABM Financial News.

                                                                                             IEX - Market Talks                                     bron: www.iex.nl
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                                                                                                                                                                                          bron : www.iex.nl