Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
              Het laatste financiële nieuws         bron : www.iex.NL
 • 'Meerderheid beleggers verwacht correctie bij tweede coronagolf'

  AMSTERDAM (AFN) - Een meerderheid van de Nederlandse beleggers verwacht een scherpe koersdaling op de aandelenbeurzen door een tweede coronagolf. Een lichte meerderheid denkt evenwel dat deze correctie minder hevig is dan de klap na de eerste besmettingsgolf. Dat maakt ING op uit een peiling onder beleggers.

 • Oranjewoud schrijft rode cijfers over eerste halfjaar

  GOUDA (AFN) - Oranjewoud, het beursgenoteerde moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies van 10,5 miljoen euro geleden. De opbrengsten daalden licht, waarbij stikstofproblematiek de civiele bouw in Nederland dwarszat.

 • Koopjesjagers stuwen Wall Street naar winst

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met forse winsten de handel uitgegaan. Beleggers die van recente koersdalingen wilden profiteren door flink in te kopen, duwden de graadmeters omhoog. Vooral grote technologiefondsen waren in trek. Dat verbloemde de heersende zorgen om oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven een nieuw Amerikaans steunpakket.

 • Apple maakt uitzonderingen op omstreden betaalregels voor apps

  CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Apple maakt een uitzondering op zijn omstreden regels voor betalingen binnen zijn appstore. Waar apps normaal gesproken 30 procent van de betaalde bedragen moeten inleveren bij de iPhone-maker, geldt dit niet langer voor betaalde livestreams op Facebook.

 • Air France vliegt in najaar nog op halve kracht

  PARIJS (AFN) - Air France voert in november en december slechts de helft van de vluchten uit die normaal gesproken in dezelfde periode zouden starten. De geldende reisbeperkingen nopen de Franse tak van Air France-KLM tot die beslissing. Eerder deze week zette KLM al een streep door de geplande uitbreiding van het aantal vluchten dit najaar, nu door oplopende coronabesmettingen weer meer restricties gelden voor reizigers.

 • Galapagos krijgt handelsvergunning voor reumamedicijn in EU

  MECHELEN (AFN) - De Europese Commissie heeft het middel filgotinib van de Nederlands-Belgische biotechnoloog Galapagos goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis. Jyseleca, zoals de merknaam van filgotinib luidt, is het eerste medicijn van het Nederlands-Belgische bedrijf dat door medicijntoezichthouders is goedgekeurd.

 • Techfondsen leiden Wall Street naar tussentijdse winst

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdagavond weer op winst, na verliezen in de openingsminuten. Koopjesjagers zagen hun kans schoon, waarbij vooral techaandelen populair waren. Die compenseerden de zorgen onder beleggers over oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven een nieuw Amerikaans steunpakket.

 • Amsterdamse beurs beperkt verlies tot minimum

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met minieme verliezen gesloten, tegen een achtergrond van een oplopend aantal coronabesmettingen in Europa. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief. De verliezen aan het slot waren veel minder groot dan eerder op de dag. Beleggers leken zich op te trekken aan tussentijdse winsten op Wall Street. Premier Mark Rutte kondigde voor meer regio's in Nederland beperkende maatregelen aan wegens sterk stijgende coronabesmettingen.

 • Polen sluit voor 2049 alle kolenmijnen

  WARSCHAU (ANP/RTR) - De regering van Polen heeft met vakbonden in het land een akkoord gesloten over de sluiting van kolenmijnen. De winning in die mijnen wordt tot 2049 stapsgewijs afgebouwd, zo is afgesproken.

 • CPB: wereldhandel herstelt in trager tempo

  DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in juli gegroeid met 4,8 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Daarmee vertraagde het herstel ten opzichte van juni, toen de handel op maandbasis met 7,9 procent toenam.

 • Amsterdamse beurs tussentijds verder omlaag

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag gedurende de middaghandel duidelijk lager. Oplopende besmettingsaantallen in Europa drukten op het sentiment. Als opnieuw lockdownmaatregelen worden ingevoerd, zou dat een nieuwe klap zijn voor de economie. Ondertussen worden ook de ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek in de gaten gehouden, waar Republikeinen en Democraten nog geen akkoord hebben over nieuwe coronasteun.

 • Wall Street duikt bij opening in het rood

  NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen, na een grillige handelsdag op donderdag. Op Wall Street leven zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Het uitblijven van een politiek akkoord over een nieuw Amerikaans steunpakket weegt extra op die somberte.

 • Orders duurzame goederen VS licht omhoog

  WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,4 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.

 • 'Wall Street stevent af op lagere opening'

  NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan vrijdag naar verwachting voor een lagere opening. Op Wall Street leven onder meer zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Ook zijn beleggers bezorgd over het alsmaar uitblijven van een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie.

 • Vodafone wint Indiase belastingzaak bij Haags arbitragehof

  DEN HAAG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Vodafone heeft een internationaal arbitrageproces gewonnen bij het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag. Daardoor hoeft het Britse telecomconcern miljarden aan Indiase belastingvorderingen niet te betalen.

 • Coronazorgen houden beurzen in greep

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag verder omlaag, na de koersverliezen een dag eerder. Beleggers bleven voorzichtig door de vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen in Europa en de bijkomende strengere maatregelen. De hoop op een nieuw omvangrijk steunpakket voor de Amerikaanse economie, de grootste ter wereld, bood daarbij enige steun aan de handel.

 • Aviko koopt Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever

  STEENDEREN (AFN) - Maker van frites, rösti en andere aardappelproducten Aviko koopt een Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever. Daardoor gaat Aviko straks ook producten als aardappelpuree, knoedels, gnocchi maken voor Unilever-merken als Knorr en Pfanni. Deze merken blijven wel eigendom van Unilever.

 • 'Nieuwe Franse lockdownmaatregelen raken Basic-Fit'

  AMSTERDAM (AFN) - Fitnessketen Basic-Fit heeft er veel last van dat de Franse overheid nieuwe lockdownmaatregelen heeft aangekondigd. Dat zeggen analisten van ING. In grote Franse steden zullen ongeveer tachtig sportscholen twee weken dicht moeten. Het is nog onduidelijk of de maatregelen verder worden uitgebreid.

 • 'Goed nieuws voor Galapagos in Japan'

  AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft voor het eerst in Japan goedkeuring gekregen voor het middel filgotinib en dat is goed nieuws voor het bedrijf, aldus kenners van KBC Securities. Het Japanse ministerie van Volksgezondheid keurde het reumamedicijn goed.

 • 'Accountantskosten lopen hard op voor kleinere beursfondsen'

  BUSSUM (AFN) - De accountantskosten voor kleinere beursfondsen zijn explosief gestegen. Ook het aantal accountants dat de jaarrekening controleert is fors gedaald, bericht de Vereniging MidkapNL op basis van eigen onderzoek bij Nederlandse kleine en middelgrote beursfondsen.

 • 'Verkoop onderdelen door Aegon geen verrassing'

  AMSTERDAM (AFN) - Dat verzekeraar Aegon zijn Centraal- en Oost-Europese onderdelen zou willen verkopen, komt niet als een verrassing. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie. Volgens kenners van ING toont een dergelijke stap wederom aan dat aandeelhouders voor nu op de tweede plaats komen en dat Aegon eerst werk maakt van het versterken van zijn balans.

 • AEX klimt door hoop steunpakket VS

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit, na de verliesbeurt een dag eerder. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De hoop op een extra steunpakket voor de Amerikaanse economie, de grootste ter wereld, zorgde voor enig optimisme bij beleggers. De vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen in Europa bleef echter zorgen voor terughoudendheid op de beursvloeren.

 • 'Laadpalentekort neemt toe, veel publieke palen overbelast'

  AMSTERDAM (AFN) - In Nederland is er een groeiend tekort aan laadpalen. Verder zijn veel publieke laadsystemen overbelast. Dat concludeert Enpuls, een onderdeel van netbeheerder Enexis dat zich specifiek bezighoudt met de energietransitie, na onderzoek.

 • Middel Galapagos en Gilead goedgekeurd in Japan

  MECHELEN (AFN) - Het middel Jyseleca, ook wel bekend als filgotinib, van biotechnoloog Galapagos en partner Gilead is goedgekeurd in Japan voor de behandeling van reumatoïde artritis. Volgens de bedrijven heeft de Japanse overheid toestemming gegeven voor het gebruik van het middel bij patiënten die eerder onvoldoende hebben gereageerd op conventionele behandelingen, met inbegrip van het voorkomen van structurele gewrichtsschade.

 • 'Positief begin voor Amsterdamse beurs'

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk licht hoger. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting met kleine winsten openen na de verliesbeurt een dag eerder. De hoop op een extra steunpakket voor de Amerikaanse economie, de grootste ter wereld, zorgt voor enig optimisme bij beleggers. De vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen in Europa blijft echter zorgen voor terughoudendheid.

                                                                                             IEX - Market Talks                                     bron: www.iex.nl
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                                                                                                                                                                                          bron : www.iex.nl