Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Wall Street veert op na koersval

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag duidelijk in het groen. Daarmee werd herstel getoond na de fikse koersverliezen op maandag toen zorgen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zwaar drukten op het sentiment onder beleggers op Wall Street. De blik is nu voor een groot deel gericht op kwartaal- en jaarcijfers van een flink aantal grote bedrijven.

 • Reggeborgh krikt belang VolkerWessels verder op

  AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft dinsdag opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 10.711 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft nu 74,72 procent van het bouwbedrijf in handen.

 • Nieuwe topman voor autoconcern Renault

  PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse autoconcern Renault heeft Luca de Meo benoemd tot nieuwe topman. De Italiaan zal per 1 juli de topfunctie bij Renault gaan bekleden. Hij was eerder topman van Volkswagen-dochtermerk Seat. Bronnen hadden al gemeld dat zijn benoeming aanstaande was.

 • Luxeconcern LVMH voelt protesten Hongkong

  PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse producent van luxegoederen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) heeft in het afgelopen kwartaal last gehad van de aanhoudende protesten in Hongkong, een belangrijke markt voor LVMH. Daardoor ging de omzet minder sterk omhoog dan in de voorgaande periode. Over heel 2019 zette het bedrijf wel recordresultaten in de boeken.

 • Adyen in zee met broodjesketen Subway

  SAN FRANCISCO (AFN) - Adyen heeft overeenkomst gesloten met broodjesketen Subway om betalingsdiensten te verlenen op de Noord-Amerikaanse markt. Dat maakten de bedrijven bekend, zonder financiële details over de deal naar buiten te brengen.

 • Beurs Amsterdam eindigt in het groen

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst gesloten, na de forse koersval een dag eerder toen de vrees voor de economische impact van het nieuwe coronavirus voor zware verliezen op de financiële markten zorgde. Ook elders in Europa waren mooie plussen te zien. Op het Damrak werd het aandeel Philips lager gezet na een kwartaalupdate van het zorgtechnologieconcern.

 • 'Kone hoogste bieder voor liftentak Thyssenkrupp'

  ESSEN (AFN) - De Finse liftenmaker Kone is de hoogste bieder voor de liften- en roltrappendivisie van het Duitse industrie- en staalconcern Thyssenkrupp. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

 • Consumentenvertrouwen VS in de lift

  NEW YORK (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in januari gestegen. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.

 • AEX-index toont bescheiden herstel van koersval

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht omhoog, na de forse koersval een dag eerder toen de vrees voor de economische impact van het nieuwe coronavirus voor zware verliezen op de financiële markten zorgde. Ook elders in Europa waren plussen te zien. Op het Damrak werd het aandeel Philips lager gezet na een kwartaalupdate van het zorgtechnologieconcern.

 • Beurzen New York openen hoger

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, waarmee enig herstel werd getoond van de forse koersverliezen op maandag. Zorgen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus drukten toen zwaar op het sentiment onder beleggers op Wall Street. De blik is nu voor een groot deel gericht op kwartaal- en jaarcijfers van een flink aantal grote bedrijven.

 • Huizenprijzen grote steden VS stijgen

  NEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in november met bijna 0,5 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de SP CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.

 • 'Wall Street herstelt na verliesbeurt om virus'

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een hogere opening, waarmee ze iets van herstel tonen na het forse verlies van maandag. Zorgen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus drukten toen zwaar op de belangrijkste graadmeters. De blik is dinsdag voor een groot deel gericht op kwartaal- en jaarcijfers van een aantal grote bedrijven.

 • Orders duurzame goederen VS flink omhoog

  WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in december met 2,4 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.

 • F-35's en raketten stuwen resultaat Lockheed

  BETHESDA (AFN) - Defensieconcern Lockheed Martin heeft afgelopen jaar meer omzet en winst behaald. Het Amerikaanse bedrijf leverde onder andere meer F-35 straaljagers af dan gepland. Ook de vraag naar raketsystemen nam toe. Overigens groeiden omzet en bedrijfsresultaat bij alle vier de divisies van het concern.

 • Zes Europese banken in gebreke bij beoordeling ECB

  FRANKFURT (AFN/RTR) - Bij de jaarlijkse bankenbeoordeling door de Europese Centrale Bank (ECB) zijn zes van de in totaal 109 banken in gebreke gebleven. Hun buffers voldoen niet aan de kapitaaleisen en ze moeten van de centrale bank hun balansen versterken of andere maatregelen nemen.

 • Harley-Davidson ziet verkopen weer dalen

  MILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Harley-Davidson heeft het voorbije kwartaal weer minder motoren verkocht. De totale verkopen daalden wereldwijd met 1,4 procent tot 38.754 stuks. Op de eigen thuismarkt was sprake van een daling van de verkopen met dik 3 procent. Het betekende het twaalfde kwartaal op rij dat er minder kopers waren voor de motoren op de thuismarkt. Internationaal gingen de verkopen in de voorbije maanden wel licht omhoog, louter door de aantrekkende verkopen in Azië.

 • Industrieel concern 3M voelt hogere PFAS-kosten

  ST PAUL (AFN/RTR) - Industrieel concern 3M verwacht meer geld kwijt te zijn aan juridische zaken rond PFAS, een groep chemische stoffen die niet afbreekbaar zijn. Verschillende Amerikaanse staten hebben rechtszaken lopen tegen het bedrijf achter Post-It en Scotch, wegens het aandeel dat het bedrijf zou hebben gespeeld bij vervuiling met PFAS.

 • Overnames stuwen omzet United Tech

  HARTFORD (ANP) - Industrieconcern United Technologies heeft in het vierde kwartaal van 2019 een flink hogere omzet behaald dan een jaar eerder. Dat komt grotendeels door overnames maar ook door autonome groei.

 • Flinke omzetdaling voor farmaceut Pfizer

  NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Pfizer heeft de omzet in het vierde kwartaal flink zien dalen. Het Amerikaanse bedrijf had last van flinke concurrentie rondom zijn pijnstiller Lyrica, zo kwam naar voren uit een handelsbericht.

 • Printerfabrikant Xerox dringt schuldenlast flink terug

  NORWALK (AFN) - De Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant Xerox heeft de omzet afgelopen jaar zien dalen. De winst nam wel toe. Verder maakt Xerox melding van het feit dat de schuldenlast flink terug is gedrongen en wil het bedrijf vooroplopen bij de "consolidatie in de sector die al te lang op zich laat wachten". Daarmee verwijst het bedrijf naar de overnamepoging voor branchegenoot HP.

 • BAM boekt vooruitgang met Britse opdracht

  LONDEN (AFN) - Bouwer BAM boekt in het Verenigd Koninkrijk progressie met de bouw van een nieuw kantoor voor chemiereus INEOS. Met die opdracht is een bedrag van 23 miljoen pond gemoeid.

 • Fugro wint opdracht in Cambodjaanse wateren

  SINGAPORE (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft een opdracht binnengesleept voor geotechnisch onderzoek in Cambodjaanse wateren. Dat heeft het beursgenoteerde bedrijf bekendgemaakt, zonder financiële details te verstrekken.

 • 'Coronavirus kan herstel chipsector raken'

  AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De uitbraak van het nieuwe coronavirus in China kan het herstel van Europese bedrijven in de chipsector vertragen. Dat schrijven analisten van Bank of America (BofA). Ze wijzen erop dat het Aziatische land in 2018 goed was voor circa van de 48 procent van de wereldwijde halfgeleiderverkopen.

 • Dura Vermeer bouwt mee aan verlenging A15

  AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Dura Vermeer bouwt mee aan de verlenging van rijksweg A15 bij Nijmegen. Een consortium onder leiding van de Duitse bouwreus Hochtief sleepte de opdracht ViA15, waarmee een bedrag van 1,2 miljard euro is gemoeid, binnen.

 • Middel Galapagos krijgt status weesgeneesmiddel van FDA

  SILVER SPRING (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA heeft het middel Ziritaxestat van Galapagos de status van weesgeneesmiddel gegeven voor de behandeling voor systemische sclerose. Dat heeft de toezichthouder laten weten.

 IEX - Market Talks
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl