Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
Het laatste dividendnieuws en de actuele beursagenda / kalender vind je op dividendinfo.nl.
              Het laatste financiële nieuws         bron : www.iex.NL
Op dividendinfo.nl vind je dividendgegevens van o.a. Abn Amro, ING, DSM, Unilever en Royal Dutch Shell / Koninklijke Olie.
 • Nieuwe woningverkopen VS dalen onverwacht

  In juni zijn minder nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten verkocht dan een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

 • Beursblik: winstgroei Vopak versnelt

  Na een ietwat trage jaarstart bij Vopak zal de winstgroei in de rest van het jaar versnellen. Dit verwacht analist David Kerstens van Jefferies in aanloop naar de cijfers over het tweede kwartaal op woensdag.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met dinsdag 3 augustus 2021:

 • Beursagenda: macro-economisch

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met dinsdag 3 augustus 2021:

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven

  Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met dinsdag 3 augustus 2021:

 • Beursblik: sterke resultaatstijging bij Aperam verwacht

  Aperam heeft in het tweede kwartaal de EBITDA op kwartaalbasis fors zien stijgen. Dit bleek uit de consensus samengesteld door het bedrijf in roestvaststaal.

 • Beursblik: winst Shell vervijfvoudigt

  Royal Dutch Shell heeft in het tweede kwartaal van 2021 vermoedelijk de resultaten zien stijgen. Dit blijkt uit een analistenconsensus samengesteld door Vara Research.

 • Wall Street richting lichtrode opening

  Wall Street maakt zich op voor een lichtrode start van de nieuwe handelsweek. Futures op de S&P 500 dalen een half uur voor opening 0,2 procent, terwijl de Nasdaq 0,4 procent lager van start lijkt te zullen gaan.

 • Beursblik: Fed beweegt voorzichtig richting taperen

  Het belangrijkste macro-evenement voor de financiële markten deze week is het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdagavond. Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

 • Lockheed stelt teleur

  Lockheed Martin heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst behaald, maar de winst bleef toch achter bij de verwachtingen. Wel verhoogde de Amerikaanse defensiespecialist de outlook voor heel 2021.

 • Beursblik: winst ArcelorMittal nog verder omhoog

  ArcelorMittal heeft de winst in het tweede kwartaal vermoedelijk nog verder weten op te voeren. Dit verwachten analisten bijdroegen aan de consensus.

 • Beursblik: geen grote verrassingen verwacht bij ASMI

  De kwartaalcijfers van ASM International beloven niet heel spannend te worden, nadat de halfgeleiderspecialist begin deze maand al liet weten dat de resultaten ruim boven de eerder afgegeven outlook zullen uitkomen.

 • Omzet Hasbro ruim 50 procent omhoog

  Hasbro heeft in het tweede kwartaal van 2021 ondanks een enorme omzetgroei toch weer verlies geboekt. Dit bleek maandag uit de resultaten van de Amerikaanse fabrikant van speelgoed en bordspellen.

 • Rode start Wall Street in de maak

  Wall Street maakt zich op voor een iets lager begin van de nieuwe handelsweek. Futures op de S&P 500 dalen rond lunchtijd 0,2 procent.

 • Europese beurzen beginnen nieuwe week weinig positief

  De aandelenmarkten in Europa stonden maandagochtend onder druk en gaan met verlies de middaghandel in. De Stoxx Europe 600 index daalt 0,3 procent, de Duitse DAX verliest 0,4 procent, de Franse CAC 40 laat 0,3 procent gaan en de Britse FTSE 100 moet het ook doen met een verlies van 0,3 procent.

 • Beursblik: lichte daling resultaten KPN verwacht

  KPN heeft in het tweede kwartaal van 2021 iets minder gepresteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de analistenconsensus die het telecombedrijf zelf heeft gepubliceerd.

 • Valuta: euro kwetsbaar voor neerwaartse risico's

  De euro noteerde maandagochtend licht hoger ten opzichte van de dollar, maar is op korte termijn kwetsbaar voor neerwaartse risico's na de zeer dovish boodschap van de Europese Centrale Bank vorige week, waarbij de ECB de markt geen enkele reden gaf om te speculeren over een normalisatie van het monetaire beleid. Dit zei valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe maandag.

 • Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Flow Traders

  Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor Flow Traders verlaagd van 48,00 naar 46,00 euro met een herhaling van het koopadvies.

 • Beursblik: Besi haalt eigen outlook vermoedelijk

  BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal van 2021 vermoedelijk de eigen outlook gehaald. Dit blijkt uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten.

 • Prosus hard onderuit op rode beurs

  De Amsterdamse beurs is met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen en levert daarmee terrein in nadat eind vorige week nog een nieuwe recordstand werd bereikt. De AEX leverde rond de klok van elf uur 0,7 procent in op 744,25 punten. Vrijdag kwam er bijna 750 punten op de borden.

 • Duits ondernemersvertrouwen gedaald

  De Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland is in juli onverwacht gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van het onderzoeksinstituut Ifo.

 • Beursblik: flink meer omzet voor Randstad in verschiet

  Uitzendbedrijf Randstad heeft in het tweede kwartaal flink meer omzet behaald en de winstgevendheid zien verbeteren. Dit is de verwachting van 12 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

 • Beursblik: erg sterke orderinstroom Philips

  Philips heeft over het tweede kwartaal een gemengd rapport gepresenteerd, maar wel met een erg sterke orderinstroom. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

 • AEX opent lager. Prosus onderuit

  De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,6 procent lager naar 744,66 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent prijs gaf.

 • Nog altijd rode cijfers voor Ryanair

  Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal meer passagiers vervoerd en omzet geboekt, maar bleef wel stevig in het rood. Dit bleek maandag voorbeurs.

                                                                                             IEX - Market Talks                                     bron: www.iex.nl
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                                                                                                                                                                                          bron : www.iex.nl