Het laatste / actuele financiele nieuws m.b.t. aandelen, beurskoersen
Actueel Nieuws over aandelen, dividend en de beurs. Het laatste financiële nieuws vind je op dividendinfo.nl.
                                              Het laatste financiële nieuws                                 bron:www.IEX.NL
 • Boeing hard onderuit op Wall Street

  NEW YORK (AFN) - Vliegtuigbouwer ging vrijdag hard onderuit op de beurs in New York, na een bericht dat medewerkers mogelijk toezichthouders hebben misleid door bepaalde informatie achter te houden. Beleggers op Wall Street verwerkten verder tegenvallende cijfers over de Chinese economie en de kwartaalresultaten van onder meer Coca-Cola.

 • Uitspraak rechter kost Ctac veel geld

  DEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac moet bijna 2,4 miljoen euro betalen aan een ontevreden klant die een contract wilde ontbinden. Dat heeft de rechter in Amsterdam besloten. Ctac bestudeert de uitspraak nog en overweegt in beroep te gaan. Ook zoekt het beursgenoteerde bedrijf uit of het mogelijk is om de schade te verhalen op betrokken derden.

 • ING wil geld terug van Nigeriaanse olieman

  LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - ING probeert 2,2 miljoen dollar terug te krijgen van een Nigeriaanse oliehandelaar. Hij zou schulden niet hebben afbetaald. Daarom wil de bank beslag laten leggen op huizen van de Nigeriaan in Londen. Ook het Zwitserse Credit Suisse maakt aanspraak op panden van hem.

 • 'Tegenvaller bij bouw nieuwe sluis Terneuzen'

  TERNEUZEN (AFN) - Bij de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen is sprake van een tegenvaller door bodemverontreiniging. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

 • 'Boeing hield belangrijke info 737 achter'

  CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok.

 • Wall Street in mineur

  NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street verwerkten tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola. Daarnaast ging vliegtuigmaker Boeing onderuit na een bericht dat medewerkers mogelijk toezichthouders hebben misleid door bepaalde informatie achter te houden.

 • Topman Oracle overleden

  REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - De mede-bestuursvoorzitter van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle, Mark Hurd, is vrijdag overleden. De 62-jarige bestuurder legde vorige maand al zijn functie neer vanwege gezondheidsredenen.

 • AMS blaast bod op Osram nieuw leven in

  MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Oostenrijkse sensormaker AMS heeft zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht nieuw leven ingeblazen, door de voorwaarden voor het slagen van de deal te verlagen. Investeerders Bain en Advent hebben daarnaast laten weten af te zien van een bod op Osram. De twee deden de afgelopen tijd een boekenonderzoek bij het Duitse bedrijf.

 • Hoekstra verlengt contract ING met fiscus

  DEN HAAG (AFN) - ING mag nog zeker tot en met 2024 het betalingsverkeer van de Belastingdienst blijven verzorgen. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) meldt dat hij het contract met de bank, dat in 2022 afloopt, met twee jaar verlengt. Reden is dat de fiscus al een aantal grote verandertrajecten heeft lopen.

 • Nieuws over China drukt sentiment beleggers

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend ingegaan. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door tegenvallend nieuws uit China, waar de economie de traagste groei in bijna dertig jaar liet zien. Beleggers wachten verder vooral op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.

 • Conjunctuurbarometer VS iets omlaag

  NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets gedaald vergeleken met een maand eerder. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.

 • BEURZEN Hoofdindex Amsterdam op verlies

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag in het rood. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door tegenvallend nieuws uit China, waar de economie de traagste groei in bijna dertig jaar liet zien. Beleggers wachten verder vooral op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.

 • Licht lagere opening op Wall Street

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola en American Express. Daarnaast wordt gewacht op de verdere ontwikkelingen rond de brexit en handelsoorlog.

 • Walmart schrijft 2 miljard af om pensioenen

  BENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse winkelreus Walmart doet een afschrijving van 2,2 miljard dollar voor belastingen. Deze houdt verband met het overzetten van de pensioenverplichtingen van dochter ASDA. De deal kan gezien worden als een volgende stap in een mogelijke verkoop van ASDA.

 • 'Wall Street gaat vlakke opening tegemoet'

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen vrijdag af op een vrijwel vlakke opening. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola en American Express. Daarnaast wordt gewacht op de verdere ontwikkelingen rond de brexit en handel.

 • Manpower voelt tegenwind in Europa

  MILWAUKEE (AFN) - Manpower blijft ervan uitgaan dat de marktomstandigheden voor de uitzendreus moeilijk blijven. De concurrent van Randstad boekte in het voorbije kwartaal een lagere omzet en verwacht dat die trend de rest van het jaar aanhoudt. Topman Jonas Prising spreekt onder andere van tegenwind in Europa.

 • Bestedingen klanten goed voor American Express

  NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - American Express heeft in het derde kwartaal meegelift met de hogere bestedingen van zijn creditcardhouders. Het bedrijf profiteerde van klanten die meer kochten, meer betaalden voor hun creditcard en meer rente afdroegen aan American Express. Ook gaf het meer uit aan marketinginitiatieven gericht op klanten met een speciaal lidmaatschap.

 • Minder suiker prikkelt omzet Coca-Cola

  ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Coca-Cola blijft profiteren van zijn strategie om meer frisdranken met minder suiker te verkopen, zoals de suikervrije variant Coca-Cola Zero. Dat zorgde in het derde kwartaal andermaal voor hogere opbrengsten voor het Amerikaanse frisdrankbedrijf. Ook buiten de eigen landsgrenzen deed Coca-Cola goede zaken.

 • Grote afschrijving bij Schlumberger

  HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het derde kwartaal een grote afschrijving in de boeken gezet. Het bedrijf wijst daarbij op afzwakkende marktomstandigheden, met name bij zijn oliediensten in Noord-Amerika.

 • Pharming: geen rol onderzoeker in dataroof

  LEIDEN (AFN) - De onderzoeker van Pharming die contact onderhield met een van bedrijfsspionage verdachte oud-medewerker van branchegenoot CSL, heeft volgens de Leidse biotechnoloog niets verkeerd gedaan. Hij is ook nog steeds actief voor het bedrijf. Dat zei topman Sijmen de Vries van Pharming tegen het ANP.

 • Frankrijk brengt loterij FDJ naar de beurs

  PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk wil loterij Française des Jeux (FDJ) naar de beurs in Parijs brengen. Een aanvraag daartoe is onlangs goedgekeurd. De beursgang vult de Franse schatkist aan met naar verwachting zo'n 1,5 miljard euro en is onderdeel van president Emmanuel Macron's plan om de staatsschuld terug te brengen.

 • EU-leiders benoemen Lagarde tot ECB-baas

  BRUSSEL (AFN) - De EU-leiders hebben Christine Lagarde tot voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) benoemd. De 63-jarige Française kan nu officieel op 1 november aan de slag in Frankfurt.

 • Beurzen wachten op cruciale brexitstem

  AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stapje terug. Beleggers wachten vooral op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie. Daarnaast werd de stemming gedrukt door tegenvallend nieuws uit China, waar de economie de traagste groei in bijna dertig jaar liet zien.

 • 'Minimale verbetering resultaten Randstad'

  AMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad heeft in het derde kwartaal naar verwachting zijn resultaten iets verbeterd in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Dat voorspellen analisten in een consensus die het uitzendconcern zelf heeft samengesteld. Randstad maakt dinsdag voorbeurs zijn kwartaalcijfers bekend.

 • Munich Re rekent op meer winst

  MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Munich Re is positiever over de financiële prestaties dit jaar. De Duitse herverzekeraar denkt meer winst te zullen maken dan de eerder afgegeven winstverwachting van 2,5 miljard euro.

 IEX - Market Talks
Het laatste financiele nieuws vind je op dividendinfo.nl. Beurscommentaar, achtergronden en altijd actueel.
                             Bron: www.iex.nl